13 December 2009

o lectie inainte de Craciun


Jona Lewie-Stop The Cavalry


Aseara am intrat in magazin. Luam cite ceva, bineinteles inutile. Ne punem la coada. Bineinteles, la cea mai lunga si care mergea cel mai greu. Si tot bineinteles, ma enervez. M ma calmeaza, ca de obicei.
Intr-un final, persoana din fata mea ajunge la casa. Ma uit cu surprindere si vad o batrinica in papuci, cu un palton gros, vechi, si cu batic in cap. Ii vad miinile slabe si imbatrinite, dar spre surprinderea mea extrem de curate, care pun pe tejghea o sticla de Cola, o lamiie, o rosie si un plic de cafea. Casiera ii cere 6 lei. cauta banii in podul palmei si da sa plateasca. Ii spun casierei ca platesc eu.Batrinica se uita la mine recunoscatoare, spune bogdaproste si pleaca. Platesc.
Iesim din magazin. M imi zice zimbind - intelegi acum de ce a trebuit sa stam exact la aceasta coada?
Multumesc! Si Craciun Fericit!

2 Comments:

Anonymous tot M said...

o intamplare asemanatoare;
Intru intr-o librarie sa ma uit de noutati.Fiind cam liber pe acolo imi atrage atentia un bot de copil,care cu infrigurare cauta impreuna cu vanzatoarea o anumita carte ,pe care o vazuse el mai demult.Cand o gaseste se duce triumfator la mama, care-l astepta in afara standului;pretul l-a facut sa se-ntoarca dezamagit .I-o daruiesc instantaneu.Imi multumeste cu un freamat de gene lungi.Mama ,jenata si ibncurcata il ia de mana si parasesc in graba libraria,parca de frica sa nu ma razgandesc.A fost cel mai frumos dar facut vreodata.M avea dreptate;am fost acolo pt ca asa era bine si pt mine si pt copil.
Craciun Fericit!

11:54 AM  
Blogger Sorin said...

O sa ai un punct in plus la judecata de apoi :)
Craciun fericit omule!

11:53 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home