06 August 2010

noi nu avem

Dupa mai multe iesiri cu masina inafara tarii, am realizat o suma de concluzii. Am sa denumesc in cele ce urmeaza cu “noi” mindrii bucuresteni, si cu “ei” restul Europei civilizate.

Asadar:
- Noi nu avem masini avariate. Ei au. Noi avem doar soferi inconstienti care cred ca punind avariile la masina, pot opri oriunde, pot bloca orice banda, indifferent de traffic, de ora sau de zona.
- Noi nu avem “traffic jam-uri". Ei au. Noi avem doar soferi nesimtiti, care cred ca benzile de contrasens, trotuarele, benzile de parcare, si in general orice spatiu liber de pe sosea, indifferent de utilitate sau marime, este tocmai bun sa se bage, in disperarea lor de a mai depasi 1-2 conationali din trafic.
- Noi nu avem lipsa de locuri de parcare. Ei au. Noi avem doua milioane de imbecili intr-un oras de 3 milioane, care isi imagineaza ca s-au nascut in masina, ca orice alt mijloc de transport nu se preteaza la tricourile lor Gucci si D&G. niste imbecili care, chiar daca stiu ca acolo unde vor sa ajunga, nu se poate parca, insista si tot reusesc ei cumva. Sa ia metroul sau autobuzul? Dar ce-s ei, sarantoci? Sa mearga cu bicicleta? Sa ii fereasca Dumnezeu! Sa parcheze la mai mult de 20m de locul unde au treaba? Pai si cum, sa mearga pe jos pina la locul cu pricina?!?
- Noi nu avem nevoie de semnalizare. Ei au. Noi avem doar multi cretini care cred ca atita timp cit ii vezi ca schimba directia, au prioritate. Si daca nu ii vezi, ce mai conteaza? Sa semnalizeze? Nu, ca poate se arde becul. Si vorba ceea, de la un bec ajungi sa inlocuiesti motorul….
- Noi nu avem nevoie de centura de siguranta. Ei au. Noi o consideram un abuz al politiei asupra libertatilor si drepturilor omului.
- Noi nu avem reguli in trafic. Ei au. Nu, noi nu avem. O regula care exista, dar care nu are norme si metode de aplicare si control, se cheama ca nu exista.
- Noi nu avem politie. Ei au. La noi se constituie o sleahta purtatoare de caschete albe, cu burtoiul la inaintare, care stau galos in intersectie si voresc mindri la telefonul mobil din dotare. Ca orice organ care se respecta.
- Noi nu avem frica de politi, atit cit este ea. Ei au. Noi ne certam cu politaiul care umil vine la geam sa ne roage sa mutam masina care blocheaza intersectia, sau care se incapatineaza sa gesticuleze energic aratind ca nu avem voie sa mergem pe un anumit sens al strazii, chiar daca este contra-sens.
- Noi nu avem respect unul fata de celalalt. Ei au. Noi ne imaginam ca cu cit masina este mai mare, mai scumpa, mai puternica, avem mai multe drepturi in trafic.
- Noi nu avem benzi de circulatie. Ei au. Noua ne ajunge ca avem drumul in fata, unde putem sa conducem ca pe cimp, in orice directie, cu orice viteza, in orice sens.
- Noi nu avem rabdare. Ei au. Noi consideram ca e dreptul nostru divin sa facem cit mai putin in trafic, cu orice cost si cu orice mijloace.
- Noi nu avem limita de viteza. Ei au. Noi imbunatatim continuu metodele de evitare a radarelor. Conducem cu 80-100km/h in cartierele care s-au transformat in circuite de Formula 1.
- Noi nu avem nevoie de atentie la volan. Ei au. Noi suntem multivalenti, multipotenti si cu cea mai mare atentie distributiva din lume. Putem sa conducem in timp ce vorbim la telefon, ne machem, ne facem freza, citim ziarul, gesticulam cu amblele miini pe geam, ne intindem, mincam, bem, vedem un film, si multe altele de care suntem capabili.
- Noi nu avem amenzi. Ei au. Noi nu avem nevoie, cit timp am inventat spaga. “lasa ca ne intelegem noi”, nu?
- Noi nu avem semen de circulatie. Ei au. Noi avem niste tablii colorate pe marginea drumului, dar pe care nimeni nu le intelege, or fi semne pentru traficul aerian, probabil, pentru ca sigur pentru traficul auto nu sunt. Altfel de ce le ignora toata lumea?
- Noi nu avem nevoie de liniste in trafic sau in zonele cu trafic. Ei au. Noi avem un claxon la indemina, pe care nu ne este teama sa il folosim, motoare puternice pe care nu ne este teama sa le turam la maxim, tobe “tunate” pe care nu ne e rusine sa scoatem cele mai infioratoare sunete.
- Noi nu avem nevoie de geamuri laterale. Ei au. Noi le lasam tot timpul jos, pentru ca restul de prostanaci care se chinuie sa mearga pe linga noi sa asculte la maxim muzica noastra. O noua forma de sharing, nu?
- Noi nu avem coloane oprite. Ei au. Noi le consideram o simpla banda ocupata cu cretini care nu au altceva mai bun de facut decit sa stea in trafic, in timp ce noi trecem in viteza pe linga ei, pe contrasens.
- Noi nu avem autostrazi. Ei au.

Si atit.

1 Comments:

Anonymous Fiona said...

My boy Lollipop, you made my heart go giddy up!
You are as sweet as candy, you're my sugar dandy!
Luv!

11:37 AM  

Post a Comment

<< Home